четвъртък, 30 октомври 2008 г.

Откриващата вечер в НБА и някои други неща...

Винаги е трудно да започнеш да пишеш, особено ако е за нещо, което беше толкова драматично, колкото откриващата вечер в НБА и церемонията преди нея във Бостън. Тогава Келтите получиха шампионските си пръстени и вдигнаха 17 шампионски флаг във ТД Банкнът Гардън.
Мачът след това между Кливлънд и Бостън беше завързан, понеже нито един от двата отбора не можа да поведе със повече от десетина точки във резултата. Във последната една минута на мача, той можеше да бъде спечелен от всеки от двата отбора. Но Кливлънд направиха грешка и Бостън излязоха напред със 4 точки със оставащи около десет секунди и така мачът завърши 100:95 за Селтикс. Въпреки тази загуба отборът на Кливлънд изглеждаше добре на терена, като добро впечатление направи Андерсон Варежао, който се включи от скамейката и завърши ако не се лъжа със доста добри статистики. И все пак ще видим как ще са нещата в края на сезона.
Другият мач, който заслужава споменаване беше мачът между Лейкърс и Портланд. Това се очакваше да бъде дебютът на първия избор във драфта Грег Одън. Но, за негово съжаление, както и за съжаление на хилядите фенове на Портланд, Одън си навехна глезена и се очаква да не играе около 2-4 седмици. Това си беше абсолютен удар под кръста за Портланд, понеже във предсезонните мачове Одън показа страхотна форма и беше една от причините за добрата игра на Блейзърс. От другата страна Коби и компания играха страхотен баскетбол, като след този и другия мач срещу Клипърс, Лейкърс са спрягани за единия от отборите, които ще се на финалите тази година. За финалите, не съм сигурен, но поне през първия кръг на плейофите Лейкърс ще преминат.

Последното нещо, което ще спомена е подписването на новия договор на Андрю Байнъм, младият център на ЛА Лейкърс. Той подписа доста тлъст контракт на обща стойност от около 50 милиона за 4 години. Дали това е добро решение - тепърва предстои да се види. Все пак представянето на Байнъм във първите два мача от сезона за Лейкърс, не беше от най-добрите, но аз мисля че това е просто временно. Най-късно след една година младокът ще се превърне във невероятен играч, дори може би и по-добър от Гасол.
Това е за сега.

Няма коментари: